En blog om livsstil og oplevelser

Spar penge på disse ting, når du flytter hjemmefra

0

Er tiden kommet til at flytte hjemmefra? Når du flytter væk fra dine forældres trygge rammer, er økonomien nok noget, du tænker på som det første. Hvilke regninger skal jeg betale? Hvor langt kan min SU række? Skal jeg leve af havregryn og pasta resten af livet? Tankerne vælter formentlig rundt i dit hoved, og alt virker pludseligt uoverskueligt og skræmmende. Dog er der en løsning på dette mylder, idet du blot skal holde hovedet koldt og lave en god plan. Hvis du sætter dig ned og lægger et budget, kan du hurtigt overskue, hvad du har råd til, og hvad du især skal tænke over i den kommende tid. I det følgende kommer gode råd til, på hvilke områder du kan spare penge, når flyttebilen er kørt.

Mobil- og bredbåndsabonnement

Selvom SU’en er højere, når du flytter hjemmefra, betyder det ikke, at du pludselig har råd til de dyreste abonnementer. Måske kan det betale sig at beholde mobilabonnementet, som du også havde derhjemme, men i flere tilfælde kan et nyt være en god løsning. Teleselskabet Oister er for eksempel utrolig billigt og er en super mulighed, hvis du har bosat dig i en af Danmarks større byer. Lige nu kan du med Oister få 12 timers taletid og 12 GB data til blot 89 kr. om måneden. Internet kan desuden være en stor udgift. Derfor er det vigtigt at bruge tid på at researche, hvor stor en hastighed du har brug for, idet priserne afhænger meget af dette. Mange selskaber forlanger også, at du køber en tv-pakke, hvis du vil have bredbånd. Dog har nogle udbydere heldigvis nu lært, at blandt andet mange unge ikke længere ønsker at se tv, men hellere vil streame online. Derfor leverer bredbåndsselskabet Fullrate for eksempel bredbånd via kabel-tv til mange kunder med antennestik, uanset om man har en tv-pakke eller ej. Spar penge på Fullrates bredbånd med rabatkoder fra denne website.

Indboforsikring og ulykkesforsikring

En indboforsikring er vigtigt at have ved hånden ved indflytningen i din nye bolig. Indboforsikringen dækker brand og tyveri. Hvis du er under 21 år, når du flytter hjemmefra, kan du dog stadig være dækket af dine forældres indboforsikring. Med en indboforsikring kan du hermed spare mange penge, hvis din cykel bliver stjålet nede i byen. En ulykkesforsikring giver på den anden side økonomisk hjælp, hvis du kommer ud for en ulykke, som resulterer i varige mén. Flere forsikringsselskaber tilbyder desuden billige forsikringer til studerende såsom Alm. Brand, der tilbyder en ungdomsforsikring, som både består af en indbo- og ulykkesforsikring.

Hold øje med rabatter

Måske er du i forvejen en ørn til at finde rabatter diverse steder, både online og nede i byen. Ved at opsnuse forskellige rabatter kan du spare rigtig mange penge. Hvis du holder af mad og ikke vil gå på kompromis med kvaliteten, kan du for eksempel gå på opdagelse i supermarkedernes reklamer for at finde de bedste tilbud. Bruger du desuden meget af din tid i den offentlige transport, kan du ligeledes få rabatter på togbilletter samt kørsel til og fra studiet. Din tandlægeregning behøver heller ikke at koste en formue, hvis din fremtidige bopæl befinder sig i Aarhus eller København, eftersom tandlægeskolerne her tjekker dine tænder for en billig pris.

Leave A Reply

Your email address will not be published.