En blog om livsstil og oplevelser

Seværdigheder i Bruxelles du bare skal opleve

0

Belgiens hovedstad Bruxelles er en både klassisk og moderne by, som er slægtet med nabolandet Frankrig. Det er stedet hvor du både bor og spiser godt i en by, der på mange måder rummer både charmerende markeder og farvestrålende konditorier. Så er disse ting noget for dig, er der her forslag til ting og steder, du bør opleve på din rejse til denne by, der har noget for enhver smag.

En af verdens smukkeste pladser

Et sted der står højt på listen over ting, der skal opleves i Bruxelles er Grand Place. Denne plads former rammerne om byens rådhus, der mest af alt ligner et stort palads. Pladsen omkranses af flotte huse, der i aller højeste grad slår fast, hvorfor dette sted er et besøg værd. Pladsen oser af liv, og helt specielt er det om sommeren, når stedets mange fortovscafeer er fyldt med mennesker.

Ikke langt fra pladsen finder du Manneken Pis, som er en kendt statue af en tissende dreng. Dette er et vartegn for byen, og nogen mener historien for statuen går på, at en toårig dreng blev væk fra sin far i byen. Faderen søgte efter drengen overalt og lovede, at hvis han fandt ham, ville han rejse en statue af drengen som han fandt ham.

Lidt godt til ganen

Det belgiske køkken minder på mange måder om det franske, hvor kvaliteten af mad er i top. Landet er meget kendt for dets kvalitetschokolade, og med de mange små butikker med adskillige lækkerier, er dit eneste job at sige ”to af dem, en af dem og tre af dem”. Forretningerne er bestemt ikke bange for at eksperimentere med smagsvarianterne, og hvem vidste at chokolade med mynte, oliven eller karry faktisk var et hit?

Man tager naturligvis ikke til Belgien uden at smage på en belgisk vaffel. Mange mener at man hos Maison Dandoy kan sætte tænderne i noget nær den perfekte vaffel. Indsnus duften af de friskbagte vafler, og det er garanteret at du ikke kan modstå. Hvis du ellers kan vælge blandt de mange varianter, kan du i den fine butik nyde sprøde og yderst velsmagende godter.

Udover chokolade og belgiske vafler er Belgien og Bruxelles indbegrebet af god øl. De gyldne dråber kan nydes på hvert gadehjørne i byen, men blot et stenkast fra Grand Place finder du Delirium Café. Denne øl-bar tiltrækker øl-entusiaster fra hele verden med sine over 2.000 øl på menukortet.

Her skal du bo

Ligesom i mange andre storbyer kan man bo i alt fra billige hostels til femstjernede hoteller. Hvis du vælger at bo i centrum, kan du med et par gode gå-sko gå til det meste. Vælger du i stedet at bosætte dig lidt uden for den midterste del af byen, fungerer metro, sporvogne og busser rigtig godt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.