En blog om livsstil og oplevelser

Makarska – en fortryllende havneby

0

Med mindre end en 3 timers flyvetur fra Danmark, finder man på den dalmatiske kyst i Kroatien et lille ferieparadis, der med en bugt formet som en hestesko er definitionen på idyl. Her bader man i det turkisblå hav, soler sig på hvide rullestens sandstrande, og når aftenen falder på, kan man udforske byen og spise ægte dalmatisk mad. Følg med og find ud af hvad du skal se, hvad du skal spise og hvor du skal bo i denne smukke by.

Strande i Makarska

Byens strand med udsigt ud over det smukke vand, er indbydende til at rulle håndklædet ud og nyde solen hele dagen. Langs stranden står der flotte palmer, som med fordel kan anvendes til skygge på de helt varme sommerdage. Hvis stranden i byen er overfyldt, kan man få kilometer derfra finde andre fine småstensstrande. Disse kan man enten komme til på gåben eller ved at cykle langs kysten.

Det skal du se

Bjerget Biokovo brager op i baggrunden bag byen og er en fin kontrast til det krystalklare vand ved kysten. Med sine 1.700 meter over havets overflade, kan man på toppen nyde en fantastisk udsigt man sjældent vil glemme. Besøg også Biokovos botaniske have ved byen Kotišina, der med sine 17 hektar byder på en helt særlig naturoplevelse med flotte planter, blomster og træer.

Ligesom mange andre steder i Kroatien, bør man udforske livet under havoverfladen. Med en bådtur kan man lidt uden for Makarska snorkle og dykke, og hvis man har heldet med sig, er der mulighed for at se både skildpadder og delfiner.

Hver formiddag kan man opleve det lokale marked, som har alverdens friske varer. Her kan man blandt andet købe frisk fugt og grønt og komme helt tæt på den lokale befolkning. En befolkning der med en god service og venlighed, kan hjælpe dig med at finde lige det, du søger.

Spis som indbyggerne i Makarska

Byen er kendt for sine gode fiskeretter og kroatiske specialiteter, som man på sin ferie er nødt til at prøve. Langs byens havnepromenaden har man mulighed for at spise god mad med en god udsigt. Og glem endelig ikke et glas vin til maden, som bør bestå af den lokale vin fra plantagerne uden for byen.

Byens størrelse og de korte afstande, gør, at man kan gå til det meste. Så om du vil bo lige ved vandet med udsigt ud over havet, eller længere inde i den hyggelige by, tæt på indkøb, er fuldkomment op dig. Forskellige steder i byen kan man leje cykler, der både kan bruges til at udforske byen eller til at komme til de nærtliggende strande. Hvis du ikke nødvendigvis vil bo på et af byens hoteller, tilbyder campingpladsen Jure både mobilhomes og pladser til både campingvogn og telt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.