En blog om livsstil og oplevelser

Guide: Sådan indretter du dit hobbyrum i hjemmet

0

Er du så heldig at have plads til at kunne indrette et rum dedikeret til din hobby derhjemme? Så læs med her, hvor du får gode råd til, hvordan du indretter dit hobbyrum.

Hold det helligt

Det lyder måske lige voldsomt nok, men pointen er, at hvis du har et rum, der skal dedikeres til din hobby, så skal det også udelukkende være til din hobby. Du skal ikke tænke, at det måske også lige kunne bruges som vaskerum eller som opbevaringsrum til vinterfrakkerne og julepynten. Det er et rum, hvor du skal kunne udfolde dig og fokusere på din særlige hobby, og derfor skal der ikke fyldes alt muligt andet ind i rummet, som kan virke forstyrrende. Har du først besluttet dig for at indrette et hobbyrum, så tillad dig selv dét og lad det udelukkende være dit frirum, hvor du kan give dig hen til din hobby. Hvis først papkasserne og rodet finder vej til hobbyrummet, går der nemlig ikke længe, før det er forvandlet til pulterkammer i stedet for.

Skab den rette atmosfære

Uanset hvad din hobby måtte være, handler det på den ene eller anden måde om udfoldelse. Typisk vil det være noget kreativt, men der findes naturligvis også mange andre former for hobbyer. Hvad end det måtte være, gælder det om at få skabt den helt rette atmosfære i dit hobbyrum, så du får lyst til at være der og bruge tid på din hobby. Er der indelukket, trangt og dårligt belyst i hobbyrummet, virker det ikke ligefrem indbydende, og så får du sandsynligvis ikke brugt dit hobbyrum, som du ellers har været så heldig at have plads til. Sørg derfor for at skabe den rette stemning til formålet – det kan du eksempelvis gøre ved at investere i en lækker højtaler, så du kan høre din yndlingsmusik, når du er i hobbyrummet. Der findes masser af fine højtalere på markedet, og du kan for eksempel se på nogle af dem her: https://hifi-freaks.dk/webshop//produkter-hoejttalere-c-81_99.html. Du kan også sætte stemningen med de møbler og den indretning, du vælger, og det vigtigste er naturligvis, at du selv vil elske at være der.

Gør det nemt for dig selv

For mange kan det være svært at få brugt tid nok på deres hobbyer, og derfor skal du gerne gøre det nemt for dig selv at bruge dit hobbyrum. Det gør du eksempelvis ved at holde orden derinde, så du nemt kan finde dine sager. Samtidig er pointen med et hobbyrum dog også, at du ikke behøver at pakke alting væk, når du er færdig med at male, synge eller noget helt tredje, og ved at have dit udstyr til at stå fremme kan du nemt vende tilbage til arbejdet. Det handler altså om at finde den hårfine balance – der skal gerne være nogenlunde ryddeligt, men samtidig skal du også nyde, at du ved at have et hobbyrum netop ikke behøver at pakke alt dit grej sammen, så snart du er færdig med et projekt.

Leave A Reply

Your email address will not be published.