En blog om livsstil og oplevelser

Guide til miljøvenlig boligindretning

0

Ønsker du en boligindretning, der er med til at forbedre miljøet? Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det bestemt ikke er en let og ligetil opgave at skulle vælge boliginteriør og møbler, som er miljøvenlige. Der er dog mindre ting, du bør huske på, når du skal indrette din bolig. Her i artiklen vil du blive præsenteret for en samlet guide til, hvordan du indretter din bolig på en mere miljøvenlig måde, og hvad der er særligt vigtigt at være opmærksom på i forbindelse med dette.

 

Overvej materialerne i møblerne

Det er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at tænke over, hvordan boliginteriøret eller møblerne er fremstillet, og hvordan materialerne således er. Du bør her undgå syntetiske elementer, plastik og kunstmaterialer. I stedet bør du gå efter sten, hamp eller træ, altså de mere naturlige materialer. Ydermere bør du overveje at investere i boliginteriør, der leverer grøn energi, og som derved gavner miljøet. Det kunne for eksempel være solcellelamper, som er i stand til at lyse stabilt hele året rundt, og de kan desuden holde til al slags vejr.

Invester i kvalitet og tidløst design

Hvis du ønsker en mere miljøvenlig indretning hjemme i boligen, bør du også sørge for, at du altid investerer i kvaltiet. Mange danskere har en tendens til at shoppe møbler og boliginteriør uden omtanke, hvorfor man ofte kommer til at vælge det første og det bedste, man ser. I stedet bør du udelukkende vælge møbler eller interiør i yderst høj kvalitet samt i et klassisk design, som du ved vil kunne holde de næste mange år. Disse har desuden en højere brugsværdi, hvis du på et tidspunkt vælger, at du ønsker at udskifte dine møbler.

 

Gå efter miljømærkerne og tænk over polstringen 

Når du skal indrette din bolig på en miljøvenlig måde, bør du ydermere gå efter miljømærkerne. Der er visse møbler og noget boliginteriør, der er miljømærkede. Det vil sige, at de er blevet godkendt til at være gode for både miljø og mennesker, og disse mærker vil typisk være Fairtrade, EU-miljømærket eller Svanemærket. Udover det kan det være en god idé at tænke over polstringen i de møbler eller i det interiør, du køber. Her bør du vælge naturlige polstringer, som består af enten kokosfibre, naturgummi, strå eller hestehår i stedet for syntetisk polstring.

 

Vælg second-hand, når du skal købe møbler

Endelig er det også en god idé at købe genbrug, næste gang du skal ud at købe boliginteriør eller møbler til dit hjem. Der er mange årsager til, hvorfor second-hand er miljøvenligt. Først og fremmest afgiver brugte møbler som regel langt færre skadelige stoffer sammenlignet med nye møbler. Ydermere består de oftest kun af naturlige materialer, og herudover er ældre møbler oftest af langt højere kvalitet. Det er i dag muligt at finde et spændende og bredt udvalg af genbrugte møbler, og du kan finde dem i antikbutikker, online eller til et garagesalg, så det er bare om at komme i gang med at lede.

Leave A Reply

Your email address will not be published.