En blog om livsstil og oplevelser

Fem fantastiske folkefester, du ikke må gå glib af

0

At rejse ud og opleve en ny kultur, nye traditioner og et nyt folkefærd er tiltalende for mange mennesker. Årligt forlader mange millioner folk deres hjemland og trygge rammer for at drage ud i verden, få ny indsigt og bringe nye oplevelser med sig hjem. Leder du efter nye spændende rejsedestinationer og kulturelle begivenheder til rejserygsækken, bør du læse videre her. Disse fem fantastiske folkefester i USA, Tyskland, Irland, Spanien og Kina byder på unikke, farverige og levende traditioner og festligheder. Begivenheder du ikke må gå glip af på din næste rejse ud i verden. Begivenheder der giver dig spændende rejsehistorier med hjem i bagagen, som du kan dele ud af til familie og venner.

Den amerikanske uafhængighedsdag

Den amerikanske uafhængighedsdag, også kendt som 4th of July, er folkets festdag, hvor amerikanske flag, storslået fyrværkeri, festlige optog og livlig underholdning pryder USA’s mange byer og stræder. Her samles og fejrer hele det amerikanske folk, at USA erklærede sig uafhængig fra det britiske kongerige tilbage i 1776. På denne festdag griller det amerikanske folk, mødes i offentlige parker og nyder hinandens selskab. Dagen er indbegrebet af fest og farver, og er en fantastisk folkefest, der er værd at aflægge et visit. 

Tyrolerfest i hjertet af Bayern

Verdens største folkefest finder sted hvert år på Theresienwiese i München, hvor mere end 6 millioner mennesker samles og fejrer gamle, tyske traditioner, drikker øl i litervis og bevæger sig livligt til tyrolske danserytmer. Iklædt oktoberfest udklædning og dejligt humør fejres denne folkefest over 16 dage, hvor øltelte, madboder, musik, tivoli og optog er med til at sætte rammerne for årets fest.

Gør dig klar til den næste oktoberfest ved at finde dine lederhosen eller smukke dirndl på denne hjemmeside.

Den grønne, irske folkefest

Irlands største folkefest er St. Patricks Day, der fejres på den irske nationaldag d. 17 marts. Her fejres nationalhelgenen eller skytsenglen, Sankt Patrick. Denne irske begivenhed har spredt sig til mange andre lande. På Skt. Patricks Day samles irere over hele verden på iriske pubs for at fejre gamle traditioner, drikke øl, høre irsk folkemusik og spille klassisk sækkepibe. I mange byer iklæder folket sig grønne klæder, store parader går gennem byernes mange gader, firekløver er at finde over alt, og kanaler og springvand farves grønne. Den 17. marts hvert år er over alt er en stor grøn, irsk fest.

Levende karneval i Cádiz

Det årlige karneval i byen Cádiz i Andalusien er et af Spaniens største byfester. Til denne storslået folkelige byfest, deltager alle byens folk og tilrejsende. Dette er en yderst traditionsrig begivenhed og en af de vigtigste karnevaller i Spanien

Forberedelserne til dette karneval finder sted hele året, og selve festlighederne løber afsted slut februar, start marts. Denne folkefest varer to uger, og du vil finde humoristiske, opfindsomme og storslåede udklædninger og parader, stemningsfuld musik og smukke dansebevægelser. Dette karneval er en fantastisk, stemningsfuld og ikke mindst levende oplevelse.

Det farverige, kinesiske nytår

Også kendt som forårsfesten, er det kinesiske nytår den vigtigste begivenhed hos verdens mest folkerige nation. Med ældgamle traditioner, seriøse ritualer og overtro fejrer det kinesiske folk det nye år, værner om de lykkebringende ånder og lægger det tidligere års dårligdomme bag sig. Til denne folkefest bæres flotte, traditionelle beklædningsgenstande, overdådige optog og parader pryder gaderne i Kina og storslået, farverigt fyrværkeri ses på den mørke nattehimmel. Det kinesiske nytår har ikke en fast dato, men starte på den første dag i månekalenderen. Disse festligheder strækker sig over 15 dage, starter ved nymåne og slutter ved fuldmåne.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.