En blog om livsstil og oplevelser

De bedste seværdigheder i Århus

0

Århus, også kendt som Smilets by, er fyldt med gode oplevelser. Danmarks næststørste by byder på mangt og meget, uanset om du er til kunst, shopping, natur eller historie. Derfor er der ingen tid at spilde den næste weekend, du mangler noget at lave. Læs med herunder for at få en smagsprøve på seværdigheder, som du kan opleve med din ven, partner eller familiemedlem i Jyllands største by.

ARoS Århus Kunstmuseum

Aros er et af Nordeuropas største kunstmuseer og ligger i Århus’ centrum. Her kan du opleve kunst i international klasse på 20.700 kvadratmeter fordelt over 10 etager. Kunsten stammer helt tilbage fra 1770 og frem til i dag. Nede i de såkaldte 9 rum kan du for eksempel finde et særligt udstillingsafsnit, hvor international lys-, video- og installationskunst er i fokus. Som prikken over i’et har den dansk/islandske kunstner Olafur Eliasson skabt det permanente kunstværk Your rainbow panorama på toppen af ARoS. Her kan du se ud over Århus gennem regnbuens farver.

Den Gamle By

Gå på opdagelse i frilandsmuseet Den Gamle By, og se, hvordan fortidens mennesker levede. Byen er inddelt efter forskellige tidsperioder, så du kan se helt tilbage til H.C Andersens tid, men derefter tage et kig ind i 70’ernes butikker. Byen er specielt hyggelig ved juletid, idet klejner og vaniljekranse kan købes ved det gamle bageri, imens diverse juletræer giver lys i mørke stunder både inde i de små stuer og ude på gårdspladserne.

Botanisk have

Hvis du trænger til en omgang frisk luft efter besøget på ARoS, kan du roligt gå turen ned til en af Århus’ største og ældste parker, den botaniske have. Duft og nyd synet af alverdens planter, gå på de små stier igennem hele haven, og sæt dig ned et øjeblik for at slappe af på en bænk ved en af søerne. Inde i haven kan du desuden gå ind i Væksthusene, som især er et rart besøg ved vintertid, da du her kan gå igennem flere af verdens klimazoner samt betragte zonernes forskellige plantearter.

Tivoli Friheden

Er du til forlystelser og sjove spil, er en tur i Århus’ forlystelsespark, Tivoli Friheden, en god idé. Du kan her prøve mere end fire rutsjebaner og 40 forlystelser, mens legepladser og boder også kan findes. Hermed er der sjove oplevelser for alle aldre og endda i alt slags vejr, eftersom parken er åben i mange perioder året igennem.

Latinerkvarteret

Latinerkvarteret stammer fra slutningen af 1400-tallet og er dermed Århus’ ældst bevarede kvarter. Området fik det pågældende navn efter en gruppe arkitekters studietur til Paris. Atmosfæren minder faktisk også om den, der findes i små franske byer, idet gaderne er brostensbelagte og charmerende snævre. På disse hyggelige gader kan du blandt andet få øje på designertøj og brugskunst. Og når sulten er på sit højeste, er der rige muligheder for enten en lækker brunch, en varm drik eller en fornem middag på en af de søde, små restauranter og caféer.

Leave A Reply

Your email address will not be published.