En blog om livsstil og oplevelser

Oplev fantastiske Portugal

0

Sol, varme og en forførende storby der egner sig godt til en forlænget weekendtur. Byen gemmer på en charmerende blanding af gammelt og nyt, hvor du kan kombinere badeferie med storbyferie. Nyd et glas rosevin mens du beundrer havudsigten eller slentr på kilometerlange sandstrande. Så er der overhovedet en eneste grund til ikke at pakke kufferten med det samme? Her er en række tips til hvor du skal bo og hvad du skal opleve, mens du er der.

Find den kulturelle side frem

Lissabon er en gammel by og er faktisk den ældste hovedstad i Europa. Byen har flotte bygninger overalt og er specielt kendt for sin arkitektur. I de smalle gader i bydelen Alfama, kan du udforske det ’ægte Lissabon’, som giver dig et indblik i den rolige dagligdag på portugisisk. Blandt gamle huse, kirker og smalle, brobelagde gader glemmer man et øjeblik, at man befinder sig i en storby. Desuden bør du besøge den enorme victorianske elevator ’Elevador de Santa Justa’, som man i 1907 byggede fordi vejen fra Pua do Ouro i Baixa-kvarteret til Carmo-pladsen er ret stejl. Elevatoren fragter tusindevis af mennesker 32 meter op på ganske få sekunder, hvor man på toppen har mulighed for en panoramaudsigt over Tejo-floden og kvarterets tage. Når du befinder dig i stort set hele Lissabon, kan du spotte byens ældste bygning, den gamle borg ’Castelo de Säo Jorge. Omvendt kan man fra borgen få en storslået udsigt ud over hele byen, som helt klart er et besøg værd.

Blandt Portugals bedste badestrande

Det er noget helt specielt at kunne begrave fødderne i sandet efter en lang shoppetur, og efter at have været kulturel i den eventyrlige by, er du helt sikkert klar til at blive kølet ned i det krystalblå Atlanterhav. Og så er det jo heldigt, at du blot behøver at hoppe i badetøjet, hapse dit badehåndklæde og sætte af sted mod stranden. Hvis du ønsker en lang perlerække af strande i nærheden af Lissabon, skal du blot tage det lokale tog mod Cascais. Efter blot 15 minutter når du den første af mange strande, der er blandt Portugals aller bedste badestrande.

Her skal du bo

Det er forholdsvist let at komme til Lissabon, da du kan flyve dertil direkte fra f.eks. København. Hvis det er din første gang i Lissabon, kan det være en anelse uoverskueligt at finde det rigtige sted at bo, men med disse tips bliver du forhåbentligt klogere. Som førstegangsbesøgende bør du bo nær centrum, hvor du både finder mange seværdigheder og shoppemuligheder. Bydelen Baixa er Lissabons centrum og herfra kan du gå til de fleste ting. Hvis du kan lide at gå i byen burde du i stedet bo i bydelen Barrio Alto, men hvis du derimod leder efter et roligt område, bør du finde et hotel der ikke ligger i denne del af byen. Placeret på en af byens bakker finder du Chiado, og denne bydel er også centralt placeret. Derfor er dette også et godt alternativ, hvis du ønsker at gå til diverse seværdigheder og spisesteder.

Leave A Reply

Your email address will not be published.